El pla del PSC vol destinar 90 milions d’euros del superàvit a polítiques socials que es desglossen de la manera següent: 25 per a dependència, 28 per acabar les obres de l’Hospital del Mar, 12 més per enllestir escoles i instituts en construcció i 25 milions més per al transport públic. Amb aquesta última partida, Collboni ha proposat suprimir la T-50/30 i que la T-Mes valgui el preu de la T-50/30.

“Tenim un Ajuntament ric en una ciutat que s’empobreix”, ha sentenciat Jaume Collboni per defensar el pla. Quant a la reactivació econòmica, el PSC proposa destinar 25 milions a polítiques actives d’ocupació i a favor de l’emprenedoria i 25 més per a ajuts a la rehabilitació.

En la primera roda de premsa que ha fet al consistori, el nou líder municipal del PSC ha assegurat que es tracta d’una “proposta factible perquè són diners que ja s’haurien d’haver invertit i no es va fer”. “La ciutat continua fent de banc bo de la Generalitat i per això Trias no es vol comprometre amb els 140 milions de superàvit”, ha conclòs Collboni. El pla del PSC per destinar els diners del superàvit s’anirà desgranant en les diferents comissions de plenari que es fan aquesta setmana a l’Ajuntament. En les d’aquest dilluns, CiU i PP han tombat les propostes que els socialistes han presentat a les comissions de Cultura i de Qualitat de Vida respectivament.