Pel que fa a les infraestructures que són competència de l’Estat, es reclama compromís amb el corredor mediterrani, continuar el ritme de les obres de l’estació de la Sagrera i licitar de forma independent l’estació de Sant Andreu Comtal. En l’àmbit cultural, es reclama recuperar l’aportació de 15 milions d’euros anuals en concepte de capitalitat cultural i activar la construcció de la Biblioteca Central Urbana, entre altres propostes. La llista de peticions inclou també revisar revisar el sistema de finançament local i poder fixar des de l’Ajuntament bonificacions en l’IBI.

El ple votarà també les peticions que Barcelona fa al nou govern de Quim Torra, després que la setmana passada l’alcaldessa traslladés algunes demandes en la reunió que va mantenir amb el president de la Generalitat. Es reclama més inversió en habitatge, implementar de forma completa la renda garantida de ciutadania i recuperar el finançament d’una tercera part del cost de les escoles bressol municipals. La llista inclou, a més, reduir les llistes d’espera en salut, una estratègia integral contra el sensellarisme i impulsar i acabar les línies 9 i 10 del metro.

En l’últim ple ordinari es va aprovar una proposta del PSC que reclamava convocar una sessió extraordinària per acordar la llista de peticions de Barcelona al nou govern de la Generalitat. Després de reunir-se amb Quim Torra, Ada Colau va anunciar que buscaria l’acord amb els grups de l’oposició per definir les demandes a fer als governs català i espanyol.