“És urgent que l’Ajuntament s’hi posi i es defineixi quin model de front marítim volem”, ha dit Jaume Ciurana (PDeCAT), que ha advertit que si no s’aconsegueix una pròrroga, serà l’Estat qui decidirà els usos d’aquest espai en comptes de l’Ajuntament. La proposta del PDeCAT reclama obrir un espai de diàleg amb empresaris i veïns per valorar la idoneïtat de les activitats que s’hi realitzen. També s’insta l’Ajuntament a negociar amb l’Estat la desafectació de tota aquesta àrea amb una nova delimitació de la zona marítim terrestre.

front marítim discoteques

 

Fonts municipals han explicat que la voluntat és seure amb l’Estat per actualitzar els límits de l’àrea litoral i decidir quina part es queda cada administració. Les mateixes fonts asseguren que l’Estat encara no ha plantejat cap proposta i que, arribat el moment, el consistori voldrà plantejar en algunes zones del passeig Marítim uns altres usos.

El Gremi de Restauració reclama un pacte

En tota la zona afectada per la concessió hi ha una trentena d’operadors, entre els quals el Gremi de Restauració calcula que suposen uns 3.000 llocs de treball. El director general de l’entitat, Roger Pallarols, ha assegurat que la fi de la concessió suposa una situació d’incertesa per al sector i per als treballadors. Per això, ha reclamat un pacte entre l’Ajuntament, l’Estat i els operadors per “donar continuïtat a un model d’èxit”.

El Gremi és partidari que amb la negociació es mantinguin tots els negocis actuals. “Quan una cosa funciona no cal fer invents”, ha afirmat Pallarols, que defensa mantenir “una oferta plural i equilibrada” i alhora veure com es pot millorar “l’impacte en l’entorn”.