En la seva primera roda de premsa davant els mitjans, Casas ha explicat que és funcionari de l’Institut de Cultura i que va entrar a l’Ajuntament amb l’alcalde Josep Maria Socías Humbert. Des de llavors ha passat per molts departaments del consistori com ara Urbanisme, Patrimoni o Salut Pública. Un llarga bagatge que ara vol revalorar en la seva nova tasca política. De fet, ell mateix ha dit que considera el cos de funcionaris municipals com el seu “referent polític” perquè són els qui millor coneixen l’Ajuntament i la seva imatge i també els qui millor prenen el pols de la ciutat. Casas també ha explicat que serà la “corretja de transmissió” de la seva antecessora, la regidora Maria José Lecha en una formació, ha insistit, en què “no hi ha personalismes”.

Segons ha indicat la CUP en un comunicat, l’entrada de Pere Casas és una mostra de l’estratègia política de l’organització en què “les rotacions es viuen de forma natural” i suposen una “injecció d’energia nova dins la institució”. De fet, assenyalen que des de l’inici de la legislatura s’han fet 13 rotacions entre regidors i consellers de districte.

Número sis de la llista en les darreres eleccions, Casas assumeix aquesta responsabilitat fins al final de mandat, segons ha acordat la Mesa Política de la CUP Capgirem Barcelona. Casas va néixer el 1955 a Ceuta i actualment és veí del barri barceloní del Turó de la Peira.