La delegació de Brussel·les és l’única que ha continuat funcionant amb l’aplicació de l’article 155, que va suposar el desmantellament del govern de Puigdemont. Però sí que es va destituir el representant permanent de l’executiu català a la Unió Europea, Amadeu Altafaj, càrrec que ara assumeix Serret. Cal recordar que el Consell Executiu d’aquest dimarts donarà llum verda a la primera fase de la reobertura de delegacions a l’exterior de la Generalitat.
El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, confirmarà dimarts que les delegacions que es recuperaran de manera immediata seran les del Regne Unit i Irlanda, Itàlia, Alemanya, Suïssa i els Estats Units. El titular d’Exteriors ha manifestat darrerament la intenció que en la majoria dels casos hi hagi restitució dels delegats que van ser destituïts pel 155, i es preveu que anunciï alguns nomenaments.

El govern ha arribat, finalment, a un acord amb l’exdelegat a París Martí Anglada, que s’incorporarà a l’acció exterior del govern de Quim Torra. Amb tot, París no entra en la primera fase d’obertures, de manera que Anglada podria assumir algun altre càrrec.