La proposta del PSC també reclama mesures de prevenció i sensibilització, i la prohibició de la publicitat que tracti el cos de les dones com “un objecte purament sexual” a l’espai públic. Jaume Collboni ha dit que als partidaris de regular la prostitució, entre els quals ha citat l’alcaldessa, Ada Colau, s’haurien de preguntar si estan a favor d’una activitat que “fa servir el cos de la dona com un mer objecte sexual de consum”.

El dirigent socialista ha assenyalat que ja s’ha aprovat una ordenança similar a Sevilla i que a Madrid, el PSOE en proposa una altra en la mateixa línia. Per Collboni, el model a seguir és el de Suècia, on es penalitza el client i s’ha aconseguit reduir la demanda en un 80 %. El líder municipal del PSC ha criticat que en l’última proposta de reforma de l’ordenança del civisme —que no ha prosperat— el govern d’Ada Colau “pretenia legalitzar la prostitució per la porta del darrere”.

El govern de Colau rebutja la proposta

Abans que la proposició del PSC arribi al plenari, el govern municipal (BComú) ja s’hi ha oposat. En un comunicat, la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha criticat la proposta dels socialistes i ha apostat per “millorar les condicions en què s’exerceix el treball sexual”. Pérez lamenta que el PSC confongui “intencionadament la tracta i el treball sexual”, i defensa que la segona opció és “una ocupació igual de digna que les altres”.