La gent gran és el col·lectiu més vulnerable d’aquesta crisi sanitària del coronavirus. De retruc, el col·lectiu de les cuidadores que han patit en primera persona la situació de la gent gran i després la pèrdua del lloc de treball.
Fa pocs mesos es va crear a Barcelona el Sindicat de Cuidadores sense Papers. Un grup de dones que tenen moltes coses en comú: són migrants, no tenen papers legals i es dediquen a cuidar persones grans o criatures sense cap tipus de contracte laboral. Actualment són 30 dones sindicades que comparteixen experiències d’abusos i  de precarietat laboral dins l’economia submergida.
La Brigitta Lamoure les va entrevistar just quan s’acabava de crear aquest sindicat i ara ha volgut parlar amb elles de nou per saber en quines condicions passen el confinament obligat que pateixen per l’estat d’alarma actual. Denuncien al igual que han perdut les feines sense cap tipus d’indemnització, sense cap subsidi per part de les administracions i sense saber si un cop acabi la crisi podran tornar a treballar. Han creat un banc d’aliments per ajudar les cuidadores sindicades i les seves famílies. També demanen ajut econòmic per poder tirar endavant.