El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha participat en un acte de precampanya dels socialistes al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. I ho ha fet sense referir-se explícitament a la sentència imminent del procés ni tampoc a la possible aplicació del 155. En l’acte, Sánchez ha estat acompanyat del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i la fins ara presidenta del Congrés (i cap de llista del PSOE per Barcelona), Meritxell Batet.

Durant el seu discurs Pedro Sánchez ha rebutjat pactar amb el PP o Ciutadans després de les eleccions del 10 de novembre pels seus pactes municipals i autonòmics amb Vox: “On anirem nosaltres amb partits polítics que pacten amb la ultradreta a Espanya?”, ha dit. Així ha respost a l'”artifici” que, segons la seva opinió, el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, treu cada vegada que hi ha eleccions, quan adverteix que els socialistes planegen pactar amb populars i taronges.

Iceta demana respectar la llei

El primer secretari del PSC ha afirmat que els socialistes no es “mouran ni un mil·límetre” en la defensa del respecte a la democràcia i a les decisions judicials, en una clara referència a la sentència imminent del procés. Miquel Iceta, que ha estat l’encarregat d’obrir l’acte dels socialistes, ha afirmat que els independentistes “ens porten al caire de l’abisme i no veuen una societat plural i diversa” i ha demanat que “no hi hagi més divisió, crispació ni més mentides”.

Collboni defensa el pacte de govern a Barcelona

En el mateix acte, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha afirmat que a Barcelona els socialistes van saber posar per davant els interessos de la ciutat i del país per sobre dels interessos partidistes, en una clara referència al pacte de govern municipal. D’aquesta manera Collboni ha carregat contra l'”actitud” d’Unides Podem a l’hora de donar suport al PSOE a Espanya.