Ada Colau s’ha mostrat sorpresa davant la candidatura de Més País a Barcelona, amb Juan Antonio Geraldes al capdavant. L’alcaldessa ha assegurat que Íñigo Errejón no li havia comunicat la voluntat de presentar-se a les eleccions del 10-N i ha explicat que durant una conversa amb ell va dir-li que el seu programa electoral, centrat en una agenda social i de lluita contra el canvi climàtic, ja existeix a Catalunya i el representa En Comú Podem.

La distribució del vot

Ho ha explicat aquest dimecres en una entrevista a Ràdio 4, on ha parlat de l’impacte de Més País en la distribució del vot. Segons Ada Colau, “l’objectiu per davant de qualsevol sigla és que hi hagi un govern progressista i estable que duri quatre anys i aprovi uns pressupostos”. A més, ha assegurat que “la ciutadania vol una suma dels espais del canvi, d’esquerres i progressistes i no més fraccionament”.

En aquest sentit, ha posat com a exemple el pacte de govern entre socialistes i comuns a l’Ajuntament de Barcelona. Colau també ha afegit: “La convocatòria electoral és una falta de respecte cap a la ciutadania i pot desmobilitzar el votant progressista“.

Sobre mobilitzacions, més concretament les que s’anuncien un cop es conegui la sentència del Tribunal Suprem sobre el judici del procés, Colau ha demanat a les institucions catalanes serenor davant la imminent sentència.