Tècnics de l’Ajuntament han precintat aquest dimecres al matí els diferents accessos de la discoteca Pacha en virtut d’un expedient sancionador per deficiències en matèria de seguretat. La patronal de l’0ci nocturn considera que es tracta d’una sanció preventiva i injusta. Joaquim Boades de Quintana, secretari general de FECASARM, ha dit sentir “inseguretat jurídica” perquè cada ajuntament “aplica una llei de la Generalitat com vol” i en el cas del de Barcelona va “a fer mal”. L’Associació Front Marítim lamenta que una vegada més es criminalitzi el sector de l’oci nocturn, quan segons el seu president, David López, és un àmbit “estratègic” i generador d’“activitat econòmica”.

Mesura desproporcionada

El secretari general de FECASARM també creu que es tracta d’una mesura desproporcionada i que únicament s’hauria de tancar la discoteca i no tot el local amb el restaurant inclòs. Ho justifiquen dient que quan es va fer la inspecció la zona de ball estava tancada i encara per habilitar, i part del mobiliari barrava el pas a una de les portes d’emergència.

Afectacions del tancament temporal

La mesura afectarà al voltant d’uns 150 treballadors, que, segons els responsables, els dies que estiguin parats aniran a compte de les seves vacances. També parlen de danys econòmics encara per quantificar i afectació a la credibilitat de la marca. Boadas de Quintana espera que quan acabi el procés l’Ajuntament hagi d’“indemnitzar” el local del litoral pels perjudicis causats. També ha apuntat que l’Estat té previst renovar la llicència de Pacha anualment.