El candidat de Vox al Congrés dels Diputats, Ignacio Garriga, ha erigit la formació d’ultradreta com “el vot d’esperança” per trencar la “partitocràcia” aquestes eleccions generals del 2019. Ho ha dit en un míting del partit al Centre Cívic Sant Martí de Provençals, des d’on ha avisat els votants que “la partitocràcia ha fet que perdeu l’esperança” i ha acusat “l’esquerra radical i el separatisme” de ser una amenaça per a Espanya.

Garriga ha procedit i ha assegurat que “la democràcia s’ha convertit en un sistema malalt” perquè està “segrestat per la partitocràcia”. El candidat al Congrés ha estat acompanyat pel número tres de la llista i portaveu de Vox a Madrid, Iván Espinosa de los Monteros, i l’eurodiputat Jorge Buxadé. La formació d’extrema dreta ha insistit en una de les seves propostes estrella: la il·legalització dels partits independentistes. En aquest sentit, Espinosa de los Monteros ha alertat que “l’independentisme està cada vegada més envalentit”.

“L’habitual és analitzar la història i estar orgullós d’ella”

Espinosa de los Monteros també ha criticat l’exhumació de Franco i la llei de memòria històrica: “Hi ha fins i tot una llei que ens diu com interpretar el nostre passat”, ha retret. Per al número quatre de Vox, la millor generació va ser la que va decidir “no mirar al passat, sinó endavant per no repetir errors”, tot i que poc després ha assegurat que l’habitual és analitzar la història i estar orgullós d’ella.

Protesta dels CDR

Des d’abans que comencés el míting de Vox, una cinquantena de persones convocades pels CDR s’han concentrat a les portes del centre cívic. Han rebut els assistents amb crits de “Fora feixistes dels nostres barris” per protestar contra el partit d’ultradreta. Els Mossos d’Esquadra han hagut de fer un cordó per evitar que els manifestants entressin a la sala on s’ha fet el míting.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]