El ministre d’Afers Exteriors en funcions, Josep Borrell, ha demanat una victòria del PSOE per poder “tancar l’enfrontament ètnic” que considera que hi ha a Catalunya. Per Borrell, aquest enfrontament s’ha d’entendre com “identitats contraposades” que s’han accentuat amb el procés independentista: “S’han obert ferides en la convivència”, ha assegurat. El socialista ha demanat dipositar la confiança en els socialistes en aquestes eleccions generals per capgirar la situació: “Hem de convertir en vots la força de la paraula i la raó”, ha dit Borrell en un acte aquest dimecres al vespre a Cerdanyola del Vallès.

“Són catalans només els que pensen com vostès? És una actitud totalitària perquè prenen la part pel tot”, ha volgut preguntar el ministre. En aquest sentit, ha criticat el bloqueig en algunes universitats com a protesta per la sentència del procés“La democràcia no tanca universitats, només els totalitaris tanquen universitats”, i ha denunciat que les facultats s’han convertit en “temples de la intolerància, el radicalisme i la falta de llibertat”.

“Si Espanya fos una dictadura, en bona hora hi hauria acampada”

El socialista també ha recriminat als independentistes que diguin que Espanya és una dictadura: “Si ho fos, en bona hora hi hauria acampats a la plaça de la Universitat”, ha etzibat. A més, ha afegit que tampoc s’haurien permès actes de protesta com l’organitzat contra la presència del rei Felip VI dilluns en l’entrega dels Premis Princesa de Girona.
[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]