El Campus Diagonal-Besòs de la UPC continua la transformació. El complex universitari, al límit entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs, guanyarà aquest 2019 un parc i una residència per a estudiants, professors i investigadors, que es posarà en marxa el curs vinent. Representants de la UPC, els ajuntaments i la Generalitat han posat aquest dimarts la primera pedra del nou parc.

La zona verda vol donar vida a un espai ara inhòspit i que fa de frontera entre la Mina i la franja litoral. De fet, el parc vol ser una via de connexió entre aquest barri i el port i la platja del Fòrum per sota la ronda del Litoral. La inversió prevista és de 3,8 milions d’euros i s’estima que el parc, d’uns 20.000 metres quadrats, estarà enllestit a finals d’any.

parc Campus Diagonal Besòs

“El Besòs i la Mina són Barcelona”

En l’acte de col·locació de la primera pedra del parc, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha destacat la col·laboració entre administracions i la UPC en la transformació d’aquesta zona, i ha afirmat que “el Besòs i la Mina són Barcelona”. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha assegurat que el campus té “la llavor del projecte de transformació de Barcelona de la propera dècada”, i el rector de la UPC, Francesc Torres, ha dit que es vol posar la universitat al servei del barri.

Les obres de la residència d’estudiants, professors i investigadors s’han d’acabar al març, i la previsió és posar-la en funcionament el proper curs. L’edifici, amb capacitat per a 300 places, ha tingut una inversió publicoprivada de 18 M €. L’últim trimestre del 2019 ha de començar la construcció d’un nou edifici per a pimes i emprenedors relacionats amb les àrees de recerca del campus.

residència Campus Diagonal-Besòs UPC

Nous edificis per a economia verda

Els plans d’expansió preveuen també la construcció de nous edificis en les dues parcel·les més properes a Barcelona. Es destinaran a empreses d’economia verda de Barcelona Activa, la Fundació UPC i la seu de Barcelona Energia, entre altres usos. El Campus Diagonal-Besòs de la UPC es va posar en marxa el setembre del 2016 i compta amb 3.500 estudiants i 400 professors i investigadors de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE).