Marc Subirón, barceloní de 27 anys, és un dels millors jugadors de rugbi en cadira de rodes.

En una entrevista al web de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física diu que “ara l’esport no és una prioritat, que per davant hi ha posar fi al coronavirus i assolir la recuperació econòmica“.

Advocat i esportista

El confinament en el seu cas implica haver de fer teletreball. És advocat i fa dassessor jurídic d’empreses. Quant a l’esport segueix unes pautes per mantenir la forma i especialment la mobilitat. “El preparador físic i doctor en INEF Adrián García ha preparat una taula d’exercicis per treballar els grups musculars amb repeticions”, i en Marc ho fa amb imaginació i fent servir estris domèstics. “També intento visualitzar molts partits i millorar el coneixement del reglament. Com que el meu esport és el rugbi en cadira de rodes, notem molt la manca de poder treballar amb la cadira a la pista però ens hem d’adaptar i seguir treballant tant com es pugui”.

 

 

Del bàsquet al rugbi en cadira de rodes

Marc Subirón juga a la selecció catalana, també amb l’espanyola, amb la qual ha disputat el Campionat d’Europa en categoria C, i amb el BUC gaudeix de les victòries, que és l’equip amb més títols d’Espanya. Al nostre protagonista van diagnosticar-li una malaltia rara congènita, la síndrome de Kniest, que limita el moviment articular i provoca pèrdua auditiva i visual. Durant 10 anys va jugar a bàsquet en cadira de rodes amb la Penya i amb el Global Basket de Sabadell. Quan va haver de deixar el bàsquet arran de l’artrosi, que li afectava les espatlles, va passar-se al rugbi en cadira de rodes. Sempre ha fet esport perquè diu que implica disciplina i treball en grup.

 

 

Amb el BUC juga a la Lliga francesa

Amb el Barcelona Universitari Club disputa la Segona Divisió francesa. Juguen a França perquè hi ha més equips, més jugadors i més competència que els fa millors i els permet apujar el nivell i arribar a fites internacionals.