uefa

La UEFA ha posat el dilluns 25 de maig com a data límit perquè les diferents federacions li comuniquin què pensen fer amb les Lligues, si pensen tornar a la competició o donar-les definitivament per acabades. El món futbolístic acumula un mes i mig aproximadament de retard a causa de la pandèmia del coronavirus, i el màxim organisme futbolístic europeu vol posar fi a la incertesa actual de saber què passarà amb les Lligues.

La UEFA vol planificar

La UEFA s’ha marcat aquest dia, el dilluns 25 de maig, com a data límit, ja que vol començar a planificar el calendari de la temporada 2020-21. A més, si les federacions donen per acabades les competicions també vol saber quin criteri faran servir per escollir els equips que haurien de jugar competicions europees la temporada que ve. De fet, la UEFA ja va marcar que aquest criteri havia de ser per “mèrits esportius”. La Federació Espanyola en el seu dia ja va dir que Barça, Madrid, Sevilla i Reial Societat, els quatre primers a la Lliga quan aquesta es va suspendre, serien els equips escollits per jugar la Champions.

Cada federació pren un camí

A hores d’ara, les Lligues europees han agafat diferents camins. Per exemple, l’holandesa i la francesa estan acabades, la belga està pendent de la votació de l’Assemblea General de la Pro League per saber què fa. En canvi, Anglaterra, Itàlia i Alemanya té la intenció que es torni a jugar. La Lliga espanyola encara no ha decidit quin camí agafarà.