La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) veu molts “interrogants” en el pla de desconfinament progressiu que aquest dimarts ha presentat el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per indicar com serà la tornada a la “nova normalitat”, després de la crisi del coronavirus. Així s’hi ha referit la presidenta d’aquesta entitat, Belén Tascón, en una entrevista a betevé.

Tascón s’ha referit, sobretot, a l’anunci de Sánchez respecte al fet que les escoles no tornaran a obrir portes fins a l’inici del curs que ve, el proper 7 de setembre. I que, abans, només s’obriran alguns centres educatius per als menors de set anys, si els pares han de treballar presencialment i no se’n poden fer càrrec.

La presidenta de la FaPaC ha dit que cal “esperar a veure com es trasllada això a Catalunya”, però ja ha avançat que ho veu “complicat” i demanaran “alguna mesura social”, en referència als pares i mares de nens de més de set anys que no puguin quedar-se a casa. “Si no, no podrem conciliar el retorn a la feina amb la cura dels fills“, ha dit.

Un altre dels dubtes que ha subratllat Tascón és quan es faran les classes de reforç i com es tractarà l’alumnat amb necessitats educatives específiques”. I ha recordat que la FaPaC havia proposat avançar l’inici de curs a l’1 de setembre per poder “agafar una mica d’aire i incorporar els coneixements necessaris per continuar”.

Sobre la possibilitat de reduir el nombre d’alumnes per classe, Tascón ha dit que “estaria bé si pogués ser real, però a la majoria de les escoles de Barcelona les aules ja no donen per a més“. I ha proposat “estudiar” mesures com les que han implantat altres països, per exemple Alemanya, on s’han “incorporat els alumnes per nivells educatius”.