El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha mostrat confiat que serà el nou alcalde de Barcelona i que hi haurà un govern de les forces d’esquerres a la ciutat. “Estic convençut que es podrà construir una majoria de progrés i podrem tenir un alcalde socialista“, ha dit des de l’Hotel W, on aquest dimecres ha assistit a les jornades del Cercle d’Economia. Collboni repeteix, com ja ho fa fer la nit electoral, que en el proper 17 de juny presentarà la seva pròpia candidatura. “La opció continua endavant”, ha exclamat.

“Tots estem parlant amb tots”

El socialista també ha explicat que s’estan produint “converses informals” entre les diferents forces polítiques. “Excepte amb l’ultradreta tothom està parlant amb tothom”, ha explicat. Tot i això, no n’ha volgut donar més detalls “per discreció”. “Estem al mig de les converses i no és hora de dir res concret”.

Colau, també convençuda d’un govern progressista

La candidata de BComú, Ada Colau, també ha parlat aquest matí en la mateixa línia que Collboni i ha assegurat que treballarà “en cos i ànima” per aconseguir aquest govern de les forces progressistes a Barcelona. L’alcaldessa en funcions, de fet, ha descartat presentar-se a les llistes de les eleccions generals perquè està “compromesa amb Barcelona”

Maragall es reuneix amb Collboni i Colau

I abonant aquest pacte a tres de comuns, socialistes i republicans, fonts d’ERC han explicat a betevé que Ernest Maragall es va reunir aquest dimarts amb Jaume Collboni i que aquest matí ho ha fet amb Ada Colau. Les mateixes fonts asseguren que es tracta d’una presa de contacte, que no són negociacions formals i qualifiquen les trobades de cordials i discretes, com la que també van mantenir Maragall i Trias.