El candidat Xavier Trias (TriasxBCN) ha demanat a l’alcaldessa en funcions, Ada Colau, que el deixi ser alcalde de Barcelona després d’haver guanyat les eleccions municipals 2023 amb 11 regidors. “El que hauria de fer és reconèixer que he guanyat jo, com jo vaig fer en el seu dia, i buscar en quines coses, en el futur, hem de col·laborar”, ha assegurat Trias el dia en què Colau ha dit que treballarà “en cos i ànima” per aconseguir un govern tripartit.

Trias ha retret a Colau que rebés el suport de Manuel Valls per a la investidura el 2019. Per això, ara espera “que no tingui l’atreviment de voler fer coses tan estranyes com allò del Valls. Jo crec que ja hauria d’haver après que això no funciona”. Per l’exalcalde, “voler anar a la contra a tota costa és un error”. Trias li ha allargat la mà per “buscar fórmules d’entendre’ns i fer que aquesta ciutat funcioni”.

Voler anar a la contra a tota costa és un error. A la vida guanyes o perds, i has de saber quan guanyes i quan perds”
Xavier Trias, candidat de TriasxBCN a l’alcaldia

Trias, rebut amb aplaudiments pel seu equip

El candidat de Trias per Barcelona s’ha mostrat confiat que el recompte definitiu no farà canviar les coses per al seu partit, tot i que, en canvi, podria afectar el PSC i BComú, que pugnen pel segon i tercer lloc. En aquest sentit, creu que aconseguirà l’alcaldia, tot i que no ha donat pistes sobre possibles pactes. “Intentaré parlar amb tothom”, ha dit Trias, que ha afirmat que ja hi ha contactat i que “tothom té una actitud positiva”.

Xavier Trias ha fet aquestes declaracions a la plaça de Sant Jaume, on s’ha fet una foto de família amb els 11 regidors electes de la seva candidatura. L’equip l’ha rebut amb aplaudiments abans de reunir-se a l’Ajuntament. Els regidors electes de Trias per Barcelona són Neus Munté, Jordi Martí i Galbis, Victòria Alsina, Damià Calvet, Joana Ortega, Josep Rius, Joan Rodríguez, Assumpció Laïlla, Ramon Tremosa i Francina Vila.