paperetes recompte vots escrutini

La resposta sobre què passarà amb la pugna entre el PSC i Barcelona en Comú per la segona posició a les eleccions municipals del 28-M encara es pot allargar fins dilluns. El recompte final dels resultats de les eleccions municipals comença aquest divendres i, segons la llei, ha de finalitzar com a màxim el vuitè dia després d’haver-se celebrat els comicis, és a dir, dilluns vinent 5 de juny.

La llei estableix que el recompte definitiu dels resultats electorals ha de començar cinc dies després de les eleccions i que, un vegada ha començat, pot durar tres dies més.

Aquest recompte és especialment important perquè només 141 vots separen els resultats de Jaume Collboni i Ada Colau. És a dir, que amb un marge tan estret de vots la revisió dels resultats podria fer que els comuns li prenguessin un regidor als socialistes i quedessin en segon lloc.

Revisar el recompte dels vots i els vots nuls

Durant el recompte, no es pot anul·lar cap acta ni cap vot. I en el cas de les municipals no se n’introdueix cap de nou, perquè no hi ha vot des de l’estranger i el vot per correu ja està comptabilitzat. El que es fa és revisar que els resultats estiguin correctes, que no s’hagin fet malament els recomptes i comprovar que els vots nuls ho siguin realment. Durant aquest procés, que es duu a terme a la Ciutat de la Justícia, hi poden ser presents els representants dels diferents partits polítics que s’han presentat a les eleccions.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?