Ernest Maragall
Foto: ACN

El candidat d’ERC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Ernest Maragall, és conscient que ERC té “la clau” per decidir la governabilitat a Barcelona i afirma que sabran utilitzar-la. En una entrevista a TVE, Maragall ha dit, però, que “és Trias qui té la responsabilitat de prendre la iniciativa” i creu que les negociacions i les converses es podrien allargar setmanes. Posteriorment, a TV3, ha afirmat que “Barcelona necessita un govern estable i fort”.

Diu que “no farà el mateix” que el que va passar fa quatre anys

L’alcaldable d’ERC també s’ha referit al que va passar fa quatre anys, quan ell va guanyar i, malgrat tot, no va aconseguir l’alcaldia pel pacte entre Collboni i Colau i el vot de Valls. “És obvi que jo no faré el mateix”, ha afirmat. I diu que les decisions que prenguin es basaran en la coherència i també en l’anàlisi dels objectius que es persegueixen per a la ciutat.

Maragall també creu que els resultats electorals (a Barcelona, Catalunya i la resta d’Espanya), “formen part d’un clima general de dretalització” i assegura que, malgrat la davallada de vots, “està molt tranquil” i que no es planteja marxar: “Avui la meva obligació és aguantar aquests dies i setmanes, que seran exigents. I soc aquí amb totes les conseqüències”, ha afirmat. “No veig cap raó per trencar el contracte amb la ciutadania”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?