Tot i l’estesa de mà, Ciurana remarca que Colau ha de canviar de manera de fer i deixar “l’actitud de menyspreu” vers al seu grup. Abans de posar en marxa un acostament, els demòcrates volen saber com queden les àrees, els districtes i els càrrecs de confiança dels socialistes, així com quina orientació tindrà ara la negociació dels pressupostos.

El calendari electoral, amb els comicis del 21 de desembre a la vista, també fan sospitar els demòcrates. Ciurana assegura que “no ens agradaria pensar que tot plegat fos una treva perquè tothom pogués fer campanya amb tranquil·litat” i hi ha afegit que “creiem que val la pena assegurar-nos que el 22 de desembre tot això no hagi quedat en res”.

Una possible aproximació entre BComu i PDeCAT també implica que l’alcaldessa es retracti de les declaracions que va fer dissabte passat, en què assegurava que els responsables polítics empresonats hauran de donar igualment explicacions de la seves decisions. Ciurana considera que Colau ha ofès profundament el representants del PDeCAT i d’ERC i exigeix una rectificació.

La CUP creu que no s’haurien de votar els pressupostos

La CUP també vol assegurar-se que el divorci entre comuns i socialistes va de debò. En aquest sentit, una primera prova seria que a la Comissió d’Economia d’aquest dimarts, el govern retirés la votació inicial dels pressupostos. La regidora cupaire Eulàlia Reguant creu que no té sentit votar-los, tret que la intenció de Colau sigui mantenir les polítiques que ha fet fins ara amb el PSC.

La presidenta del Grup Municipal de la CUP, María José Lecha, ha explicat que el trencament del pacte pot ser “una oportunitat per a la ciutat”, tot i que ha recordat que un 45 % de les bases de BComú va votar a favor de mantenir l’acord. També ha recordat que “de cara a les eleccions del 21-D i al camí final de la legislatura serà una situació molt més clara” per als comuns haver-se separat del PSC.