L’alcaldessa, Ada Colau, considera que l’empresonament dels vuit consellers destituïts i dels líders de les entitats sobiranistes és “inadmissible en termes democràtics”. Colau assegura, a més, que “és un tema que ens implica i ens interpel·la a tots i ens hem de mobilitzar fins que surtin al carrer”.

Per la seva banda, el portaveu del grup demòcrata, Jaume Ciurana, ha assegurat que “fa pocs mesos mai ens haguéssim pensat que estaríem reivindicant la llibertat d’expressió, que votar no és cap delicte, que estaríem reivindicant la llibertat del nostre govern legítim”. El president del grup, Xavier Trias, no ha pogut assistir a la mobilització.

Des d’ERC, el portaveu municipal, Jordi Coronas, creu que “no podem tolerar de cap manera que hi hagi presos polítics en un estat democràtic, o suposadament democràtic, com és en el que vivim” i per aquest motiu ha dit que “seguirem insistint, seguirem sortint al carrer”. Tampoc no ha pogut anar-hi el líder del partit a l’Ajuntament, Xavier Bosch, que ha penjat un missatge de suport a Twitter.

Qui també s’ha s’ha expressat a les xarxes socials ha estat la regidora de la CUP-Capgirem Barcelona, María José Lecha, que ha penjat el missatge “un clam per la llibertat dels presos i les preses, un clam per la República“.