Colau ha assegurat en una entrevista a ‘El suplement’ de Catalunya Ràdio que té previst votar a la consulta que està duent a terme BComú sobre el pacte de govern aquest dissabte, l’últim dia de votació en què la militància decidirà sobre si continuar o no amb el soci de govern, el PSC, després que la formació hagi donat suport a activar el 155.

Precisament per mostrar-se en contra del 155, i per demanar la llibertat dels consellers empresonats, l’alcaldessa ha confirmat que assistirà “per principi democràtic” a la manifestació convocada per l’ANC i Òmnium Cultural aquest dissabte a la tarda a la ciutat. Colau ha reclamat, de nou, la llibertat del que considera el “govern legítim” i, en aquest sentit, ha posat sobre la taula la voluntat de discutir les discrepàncies polítiques “en àmbit polític i no judicial”.

Amb la mirada posada en les eleccions del 21-D, Colau ha dit que totes les forces polítiques “han de tenir com a primer punt posar fi al 155”.

Dubtes sobre l’EMA i el MWC a la ciutat

En l’entrevista, l’alcaldessa també ha expressat que “una DUI no era la millor proposta” per acollir l’Agència Europea de Medicaments (EMA) i ha reiterat que Barcelona és la millor candidatura”. Sobre la continuïtat del Mobile World Congress a la ciutat, ha explicat que l’organització sí que s’ha mostrat preocupada per la situació excepcional, però que es manté el congrés per al 2018 i que “tots treballem perquè sigui la millor edició”.