El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Jaume Ciurana, ha explicat que el pacte amb el PSC era “insostenible” i que “la capital de Catalunya no podia estar en mans d’aquells que han perpetrat un dels atemptats més importants a les institucions catalanes i a la democràcia”. Ciurana ha afegit que els socialistes “han estat còmplices de la repressió a Catalunya per voler votar l’1-O”.

També han valorat el trencament  Ciutadans i PP. La presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, ha assegurat que BComú està “preparant el camí per justificar el pacte amb independentistes” i que el mandat de Colau es convertirà en “el pitjor de la història de la democràcia” a la ciutat.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha posat sobre la taula que la decisió divideix a BComú, “enfonsa Barcelona”, afirmant que a l’alcaldessa li “falta projecte de ciutat”.

Per la seva banda, la CUP Capgirem Barcelona —que aquest diumenge es troba a Granollers en el debat nacional de partit per decidir com presentar-se a les eleccions del 21-D— s’ha mostrat esperançada que la sortida dels socialistes faciliti “tirar endavant polítiques rupturistes amb la marca Barcelona”, però han assegurat que estan “previnguts davant de qualsevol mena de reedició del pacte amb el PSC”.