Un 91,60 % dels inscrits ha votat per participar en les eleccions, i d’aquests un 64,05 % ha optat per fer-ho en solitari. Un 21,72 % volia fer-ho en una llista unitària, amb una coalició o llista al més àmplia possible, en defensa d’una República, amnistia i llibertat per als presos polítics. I finalment, el 12,59 % ha triat l’opció d’una llista ciutadana de país, sense polítics. L’assemblea ha tingut lloc a Granollers i ha comptat amb la participació de 1.206 persones.

La portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Núria Gibert, ha assegurat que la CUP es presenta per continuar fent camí amb tots aquells que reconeguin els resultats de l’1 d’octubre. En un discurs davant la militància Gibert ha afirmat que l’única forma de fer irreversible la república és fent una república social al servei de tothom i que això és el pel que continuarà treballant la CUP.
A l’assemblea extraordinària també hi ha intervingut la diputada Anna Gabriel, que ha assegurat que les eleccions del 21-D són il·legítimes i imposades, però que la CUP hi serà perquè la militància ha decidit que valia la pena ser-hi. “Li devem a la gent que va defensar els col·legis durant l’1-O i a la gent de les vagues generals” ha sentenciat Gabriel, que ha dit que cal començar a treballar per decidir que s’ha de fer a partir del 22 de desembre. La diputada afirma que ara mateix no es pot descartar cap escenari, però que els cupaires en cap cas renunciaran al compromís de la república. Per això, conclou que és imprescindible que es comenci a parlar del procés constituent.

Procés Constituent obre la porta a presentar-se amb la CUP

Aquest dissabte l’assemblea general de Procés Constituent ha ofert a la CUP formar una candidatura conjunta d’esquerra rupturista i catalana de cara a les eleccions del 21 de desembre. S’hi va decidir que si s’arriba a un acord amb la CUP s’oferirà a Teresa Forcades ser candidata en un lloc de sortida, i a més, es va obrir la porta a l’exlíder de Podem Catalunya Albano Dante Fachin. Ocupant llocs simbòlics de la llista aniria el president de la formació, Arcadi Oliveres.

En l’assemblea també es va acordar que si la CUP no accepta l’oferta, des de la formació d’esquerra continuaran optant presentar-se amb Fachin, però si aquest també ho rebutja, no es presentaran als comicis.