Falta poc més d’un mes per a les eleccions i els partits ja treballen a ple ritme. Aquest dissabte, el president del PPC ha presentat a Lleida els membres de la candidatura a aquesta demarcació. Una llista encapçalada per Marisa Xandri que té com a número 2 l’alcalde de Gimenells, Dante Pérez, que ha deixat el PSC per incorporar-se  a les files populars. Des d’aquesta localitat, Xavier García Albiol, ha anunciat que el Partit Popular de Catalunya ha presentat un escrit davant la Junta Electoral perquè impedeixi que TV3 retransmeti en directe la manifestació d’aquest dissabte. Albiol considera inadmissible la utilització “partidista” de la televisió pública. Allà, el PP ha allargat la mà a PSC i Ciutadans per sumar esforços i caminar “en la mateixa direcció” després del 21-D.

El PSC presumeix de transversalitat ideològica

A Madrid, el PSOE ha reunit el Comitè Federal, amb la presència del líder socialista a Catalunya, Miquel Iceta. Durant l’acte, els barons socialistes han tancat files amb l’actuació de Pedro Sánchez amb la crisi i l’aplicació del 155. També han donat suport a Iceta i la seva llista “transversal”, que inclou democristians com Ramon Espadaler. Iceta ha tornat a allargar la mà “a esquerra i a centre, a autonomistes i federalistes” i ha dit que “com que Catalunya és de tots, ell vol ser el president de tots” i ha demanat el vot per als socialistes per poder passar “de l’embolic a les solucions, del radicalisme al sentit comú” i “del Junts pel Sí que ens governava al Junts pel seny”.

Ciutadans acusa Puigdemont de carregar-se l’autogovern de Catalunya

En un míting a Tarragona, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha acusat el govern de Puigdemont d’haver-se carregat l’autogovern català. Arrimadas, a més, els ha culpat de la fugida d’empreses de Catalunya i també d’haver trencat la convivència entre els catalans. La  líder de Ciutadans ha demanat el vot per a Ciutadans perquè “és un vot nítid i clar”, i ha acusat el PSC de voler un nou tripartit amb ERC i els nacionalistes d’Unió després de les eleccions. Per Arrimadas, Ciutadans són els únics capaços de “refer la convivència, tornar a la tranquil·litat” i deixar enrere el govern que, diu, ha fet més mal a la història de Catalunya.