“Vull seguir fent acords amb el PSC perquè tenim coincidència programàtica”, ha dit Colau, que ha rebutjat que els socialistes tornin a entrar al govern perquè cal més grau de complicitat. L’alcaldessa ha valorat positivament el pacte amb el PSC, però ha afegit que l’aval al 155 i a “l’onada repressiva” de tenir mig govern empresonat els ha empès la consulta. “Tant de bo el PSC hagués consultat la militància sobre el 155”, ha dit Colau.

L’alcaldessa ha explicat que un cop va saber el resultat de la consulta interna va trucar al líder socialista Jaume Collboni. “Està trist”, ha dit Colau, que ha assegurat que les últimes setmanes va parlar amb ell i també amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per transmetre’ls la incomoditat del suport dels socialistes al 155.

De cara a futurs pactes, l’alcaldessa ha dit que BComú “té la mà trencada” a fer acords amb diversos partits i que això és el que buscaran per al pressupost del 2018. “La ciutadania està farta de tenir administracions bloquejades”, ha dit en advertència a la resta de grups municipals. Colau ha assegurat que “Barcelona no s’aturarà” i que posaran en pràctica la geometria variable per arribar a acords a l’Ajuntament.

Colau insisteix en què el Govern ha d’explicar perquè va aplicar la DUI

Colau també s’ha refermat en les declaracions del cap de setmana en què demanava explicacions al govern per haver fet la DUI. Una mesura que  diu que “és extrema”  i que, segons Colau, no s’ha explicat “deixant tot un país en la incertesa.” L’alcaldessa ha insistit en què considera injust l’empresonament de membres del govern per motius polítics, però també considera que el fet d’estar a la presó no els converteix en “intocables.”

“Se’ns han de donar explicacions. Els membres del govern que fan ver una DUI sense donar cap explicació, i van deixar a tot el país presa de la incertesa, ens mereixem explicacion,  clar que sí. Jo vull que estiguin lliures, perquè és injust que estiguina a la presó, però el fet que estiguina a la presó no els converteix en intocables.”

Colau ha conclós creu que és “molt fort” que un govern faci la DUI i després es demostri que “no hi havia reconeixement internacional i que sí hi ha hagut un impacte econòmic.” Per tot plegat, Colau considera que és molt greu que el govern fes la dui i després no aprovés cap decret ni hagi donat “cap explicació.”