El president del Grup Municipal del PSC i fins ara segon tinent d’alcalde no ha comparegut encara per valorar la decisió de Barcelona en Comú de trencar el pacte de govern a l’Ajuntament de Barcelona, ho farà dilluns en una roda de premsa.

En un missatge compartit a les xarxes, amb una foto al costat dels quatre exalcaldes socialistes de Barcelona, Jaume Collboni ha lamentat la decisió de BComú i ha afirmat que “calia posar Barcelona i els seus ciutadans al davant”, ja que la qüestió nacional —després del suport socialista a l’aplicació del 155— ha acabat repercutint, finalment, al govern municipal. Jaume Collboni ha assegurat que “calia reconstruir el país, no trencar més coses”.

Miquel Iceta lamenta la ruptura del pacte municipal 

El líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, també ha lamentat la decisió de Barcelona en Comú, i ha assegurat que ha perdut la confiança en els comuns. Preguntat per la premsa,  ha dit que Ada Colau no és la líder que Barcelona necessita, i ha afegit que ha deixat la ciutat de banda per situar-se al costat dels independentistes. “Entre Barcelona i la independència ha triat independència. Entre estabilitat i la inestabilitat, ha triat inestabilitat” ha sentenciat.

Iceta ha fet aquestes declaracions durant la foto d’equip de la candidatura que ha fet aquest diumenge al matí a la plaça d’Europa de Barcelona. En la foto hi ha assistit els últims fitxatges estrella del PSC per a les eleccions del 21 de desembre. Com ara l’exlíder d’Unió, Ramon Espadaler; l’exfiscal Carlos Jiménez Villarejo o el vicepresident de Societat Civil Catalana Àlex Ramos, entre d’altres.