Els partits sobiranistes han tingut paraules de record i suport a les deu persones empresonades. També han destacat la capacitat de mobilització de la ciutadania, que ha omplert el carrer de la Marina. Entre les absències destacades, la de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que no hi ha assistit per recomanació dels advocats.

Per a Neus Munté, del PDeCAT, la manifestació ha estat una “demostració massiva de democràcia, força democràtica i suport al govern legítim”. La ciutadania ha reivindicat la llibertat dels presos polítics. Per a Marta Rovira, d’ERC , són “gent innocent” que són a la presó per “defensar els seus ideals i complir el programa electoral”.

A banda dels partits sobiranistes, també s’hi ha manifestat Joan Josep Nuet, membre de la Mesa que va ser investigat pel jutge i que va quedar en llibertat sense mesures cautelars. “Me’n recordo dels Jordis i dels consellers perquè ho he viscut”, ha dit Nuet. Així mateix, també hi ha hagut participació de Podem. Des de la manifestació, Albano Dante Fachin, exsecretari general de Podem Catalunya ha parlat en clau electoral. “La gent, des de la seva pluralitat ha de fer el que pugui per arrasar el 155 i els que empresonen la gent”, ha dit.

De la seva banda, l’expresident del Parlament, Joan Rigol, ha destacat la participació de la ciutadania. “Sou a la presó, sou a l’exili, però darrere vostre teniu un poble que us agraeix l’immens esforç que esteu fent“, ha dit en suport als set consellers empresonats, al vicepresident, Oriol Junqueras i a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

La gran absència, però, ha estat la de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. No ha participat a la manifestació per indicació dels seus advocats després que el jutge l’hagi deixat en llibertat amb l’abonament de la fiança de 150.000 euros.