El Grup Municipal de Junts per Catalunya ha alertat del mal estat en què es troben les alzines centenàries de la plaça de Catalunya i ha demanat explicacions al govern d’Ada Colau. El portaveu del grup, Jordi Martí, ha registrat una bateria de preguntes per saber què els ha passat a aquesta cinquantena d’arbres que daten del 1904 i estan catalogats com a Arbres d’Interès Local. Els arbres mostren un aspecte deteriorat, sense fulles i amb les branques ennegrides.

Entre les preguntes que ha registrat Junts per Catalunya hi ha saber quins danys han patit aquests arbres i què els els ha provocat, i quines accions s’han dut a terme tant per evitar-ho com per contrarrestar-ho. També volen saber si es replantaran els arbres si els danys són irreversibles i si s’ha produït una situació semblant en altres arbres de la ciutat.

Ara fa cinc anys, el 2015, l’Ajuntament va haver de substituir cinc exemplar d’alzina de la plaça de Catalunya que estaven afectats per una plaga d’insectes i un fong que els debilitava fins a matar-los.