A les eleccions municipals del 2019 els va anar de ben poc: Esquerra i Barcelona en Comú van empatar en regidors (10), però la llista d’Ernest Maragall va obtenir més vots que la d’Ada Colau. El Baròmetre semestral de l’Ajuntament pronostica un tomb i situa ara els comuns (13,9) al davant dels republicans (13,1) en intenció de vot. Per segon cop, l’alcaldessa torna a suspendre tot i que frega l’aprovat amb un 4,9. Maragall obté un 5,4 i és l’únic cap de grup que aprova.

intenció vot Baròmetre semestral

El Baròmetre situa tercer el PSC (9,3), que manté avantatge respecte a la resta de grups. De fet, JxC (4,2) baixa respecte de les municipals del 2019. Però qui obté percentatges més reduïts són Cs (1,1), el PP (0,6) i Barcelona pel Canvi (0,1). A les municipals, la llista conjunta de Cs i Manuel Valls es va fer amb el 8,7 % dels vots. Fins i tot la CUP, que no té representació a l’Ajuntament, té més intenció de vot (3,1).

Martí: “Un 4,9 és un aprovat”

Ernest Maragall (ERC) es manté com el líder més ben valorat i millora la nota de l’últim baròmetre. Ada Colau, amb un 4,9, puja dues dècimes, i puja una dècima el seu soci de govern, Jaume Collboni (PSC), amb la mateixa nota. La líder de JxC, Elsa Artadi, obté un 4,7. La resta de líders queden per sota del 4: Luz Guilarte (Cs) un 3,8, Josep Bou (PP) un 3,2, i Manuel Valls (BCN Canvi) un 3. La líder de Cs és la gran desconeguda pel 93 % dels barcelonins.

Puntuació liders municipals baròmetre

El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha assegurat que el 4,9 que rep l’alcaldessa no es pot considerar un suspens: “un 4,9 és un aprovat, sobretot si ve d’un 4,7 perquè marca una tendència indiscutible”. Martí ha dit que el govern municipal fa un “balanç satisfactori” d’aquest Baròmetre: “ens veuen millor que fa sis mesos i hem passat una pandèmia”.

Aval a la gestió, però la ciutat empitjora

Els barcelonins que avalen la gestió municipal són majoria. Un 46,1 % creu que la gestió és bona o molt bona, mentre que un 36,6 % considera que és dolenta o molt dolenta. Hi ha un 14,8 % que la troba normal. Per contra, la majoria (60 %) pensa que la ciutat ha empitjorat en el darrer any i un 22,4 % creu que ha millorat. Hi ha un 13,6 % que considera que està igual.