JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU: "Una preocupació relativa a la intenció de vot quan també t'adones que la persona més ben valorada continua sent Xavier Trias. S'està vivint encara de les rendes del que va representar." CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's: "Tots aquells problemes que el govern d'Ada Colau venia a solucionar a la ciutat de Barcelona es veu que no els han donat solució i, per tant, això fa que hi hagi un desgast." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC: "Els ciutadans el que perceben és que no ho estan fent prou bé. Per tant, si vol millorar en la percepció i en l'apreciació que té entre els ciutadans i si volen millorar la valoració, potser que treballin més i millor." CARMEN ANDRÉS, portaveu del Grup Municipal del PSC: "La ciutadania ha rebut de manera satisfactòria l'entrada al govern del PSC. Estem segurs de la decisió que vam prendre."

El fet que el turisme i la contaminació —uns dels cavalls de batalla de BComú durant la campanya electoral— s’hagin convertit en dues de les qüestions més problemàtiques per als barcelonins, han provocat que alguns grups de l’oposició critiquin el govern perquè “no hi ha donat solució”.

En aquest sentit, Carina Mejías (C’s) ha assegurat que “això fa que hi hagi un desgast”, mentre que Alfred Bosch (ERC) ha dit “que els ciutadans perceben que el govern no ho està fent prou bé”; per això ha instat l’executiu perquè “treballi més i millor”. El PP, a més, destaca que creix el número de barcelonins que desaproven la gestió municipal, fet “que demostra la pèrdua de confiança en Ada Colau”.

Pel que fa a la davallada en la intenció de vots de CiU, Joaquim Forn ha dit que la formació ho entoma com “una preocupació relativa” perquè, ha recordat, “la persona més ben valorada continua sent Xavier Trias”. En aquest sentit, ha assegurat que el govern municipal “està vivint de les rendes del que va representar”. El soci de govern, el PSC, també ha fet una valoració del baròmetre semestral: Carmen Andrés ha dit que els resultats mostren que “la ciutadania ha rebut de manera satisfactòria l’entrada al govern del PSC”.