CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "Aquest és un acord que arriba tard, és evident que arriba tard. Portem 10 anys esperant el metro al barri de la Marina i a la Zona Franca. Crec que és una gran demanda per part dels veïns que es veuen aïllats." "Curiosament, després de la derrota pressupostària que es va produir en el ple de la setmana passada i després del que se'ls va dir per part d'ERC, es posa en evidència que l'alcaldessa està en una absoluta debilitat i que es veu empentada per la resta de grups a prendre decisions"

Per la presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías, l’acord arriba tard i recorda que “fa 10 anys que estem esperant el metro al barri de la Marina i a la Zona Franca. Crec que és una gran demanda per part dels veïns, que es veuen aïllats”. Mejías apunta també que el pacte s’ha produït “curiosament, després de la derrota pressupostària que es va produir en el ple de la setmana passada i després del que se’ls va dir per part d’ERC”. És -diu- una mostra que “l’alcaldessa es veu empentada per la resta de grups a prendre decisions”.

Un element negatiu més, segons Ciutadans, de la trajectòria del govern municipal aquest any. La líder del partit taronja considera que el 2016 “ha estat un any de fracassos” per a Ada Colau. Li retreu que no hagi pogut aprovar ni els pressupostos ni el pla d’acció municipal i assegura que encara que una de les prioritats del govern sigui combatre les desigualtats, “aquest any s’ha pogut veure un enorme fracàs de les polítiques socials”.

Mejías també ha tingut paraules crítiques per a les polítiques econòmiques del govern municipal perquè “ens semblen antieconòmiques”. Ha lamentat les suspensions de llicències a Ciutat Vella, la moratòria de llicències hoteleres i el conflicte per l’ordenança de terrasses.