Gala Pin ha assegurat que “compartim que La Monumental sigui de titularitat pública”, tot i que ha instat a treballar conjuntament amb la Generalitat i l’Estat perquè “no necessàriament ha de ser municipal”. En aquest sentit, ha dit que la compra de la plaça per part de l’Ajuntament suposaria “hipotecar els pressupostos de l’Eixample”. Així també ho ha afirmat Montserrat Ballarín, regidora de l’Eixample, qui ha preguntar a ERC “per què no ho ha presentat com a al·legació al pressupost” del consistori.

C’s i PP han coincidit a qualificar la proposta d’ERC de “brindis al sol”. Segons Marilén Barceló (C’s), només “genera falses esperances als veïns”, mentre que Xavier Mulleras (PP) ha demanat “respecte a la propietat privada” perquè, assegura, els propietaris de La Monumental no l’han posada a la venda.

Els grups que han votat a favor de la compra de la plaça de braus són CiU i la CUP. Jordí Martí (CiU) ha instat el govern municipal a fer-ho perquè “no torni a acollir curses de braus” i María José Lecha (CUP) ha demanat que “es tirin endavant totes les opcions de compra, en especial l’expropiació forçosa”. Per la seva banda, Trini Capdevila (ERC) ha afirmat que si no es fa res, La Monumental podria acabar sent “unes Arenas dos” i ha fet un avís als grups que no han permès que prosperi la proposta: “Ho tindreu sobre la vostra consciència.”