En una entrevista al ‘bàsics’, la precandidata a les primàries del PDeCAT, Neus Munté, ha afirmat que troba a faltar “contingut” al projecte de primàries obertes de tot el sobiranisme que proposa Jordi Graupera. Munté s’avé a la proposta d’una llista unitària però puntualitza que els projecte “de ciutat i nacional” s’han de posar “al mateix nivell”.

Neus Munté ha assenyalat que “el nom i el com del procés de primàries no és el més important” sinó que cal “sumar inèrcies” per tal de “configurar espais polítics” perquè el debat sobiranista tingui veu a escala de ciutat. La precandidata a les primàries del PDeCAT a les municipals ha culpat Colau d’haver “desatès els problemes dels ciutadans de Barcelona” i per això s’ha compromès a posar en un mateix nivell “el projecte de ciutat i el nacional”.

Munté ha explicat que va comunicar-li per carta a Forn la intenció de presentar-se a les primàries i ha deixat una “porta oberta” per incloure’l a la llista. També ha defensat projectes de ciutat del PDeCAT com l’aposta pel bus elèctric i ha dit que no està d’acord a presentar el tramvia “com l’única forma de connectar la plaça de les Glòries.”