“Res no ha canviat respecte a la setmana passada”, ha afirmat el portaveu d’ERC, Jordi Coronas, que ha recriminat al govern de Colau no haver fet “cap pas endavant” en la proposta de model de gestió que recull el protocol que es votarà en el ple d’aquest divendres, al qual els republicans ja van votar “no” en comissió. Coronas ha lamentat que en la trobada a l’Ajuntament no hagi assistit cap representant de l’empresa Tramvia Metropolità, que opera el servei.

En un comunicat, la CUP explica que la proposta sobre el model de gestió que ha plantejat el govern municipal es basa “en la bona voluntat” de l’empresa a l’hora de negociar que els beneficis de l’ampliació del tramvia no recaiguin en els seus ingressos. És “una pretensió de bona voluntat que genera desconfiança”, assegura la CUP, que denuncia “les relacions de clientelisme i portes giratòries” de la gestió privada del tramvia.

Fonts municipals destaquen, en canvi, que la reunió ha estat “necessària i constructiva” per resoldre dubtes i donar tota la informació necessària per afavorir un acord polític. Les mateixes fonts remarquen que la voluntat del govern d’Ada Colau és “seguir treballant per assolir aquest acord necessari per a la ciutat”. Just aquest diumenge es va conèixer una enquesta feta per l’empresa que gestiona el tramvia segons la qual gairebé la meitat dels barcelonins avalen la connexió per la Diagonal.