“Prou ultratjar la Guàrdia Urbana”, ha sentenciat Torres, que ha reclamat al govern municipal que respecti els drets laborals dels agents amb una discapacitat sobrevinguda. El president de l’AIL-POLD ha assegurat que entre Bombers i la Urbana hi ha uns 300 agents afectats i que una vintena volen seguir treballant. Torres ha alertat que hi ha agents que amaguen malalties per evitar ser expulsats amb la jubilació anticipada, i que “això és un risc per a la seguretat”.

Pressionen Colau en defensa dels drets humans

El regidor del PDeCAT, Jordi Martí, ha reclamat al govern de Colau que respecti els drets humans dels agents de la Urbana. “Això és una conjura per a la seguretat de la ciutat”, ha afirmat Paco Sierra (Cs). El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha exigit a Colau que no menystingui els agents de la Guàrdia Urbana i que acabi amb el “postureig”.

La setmana passada, en comissió, es va aprovar una proposició d’ERC amb el suport de tots els grups, excepte BComú i CUP, que instava el govern a modificar el reglament de segona activitat. La portaveu del PSC, Carmen Andrés, ha demanat a Colau que compleixi amb els drets humans i que respecti les decisions majoritàries de l’oposició. Des del PP, Xavier Mulleras ha lamentat que agents que haurien de tenir una recompensa rebin un càstig.

Fonts municipals han detallat que els agents de la Guàrdia Urbana amb una discapacitat no permanent tenen opció d’acollir-se a una segona activitat i que representen el 10 % de la plantilla. L’executiu assegura que la seva actuació no ha canviat respecte a governs anteriors i que una comissió d’estudi va concloure que és incompatible la situació de discapacitat permanent amb continuar actiu.