Carles Agustí va presentar el 8 de març candidatura a les primàries del PDeCAT a Barcelona, disputant-se el lloc amb l’exconsellera de Presidència i presidenta en funcions del Partit Demòcrata, Neus Munté.  I aquest dimarts, el precandidat ha exposat els eixos del seu programa.

“Que Barcelona abandoni l’equidistància”

Una candidatura que passa -ha explicat- per seguir endavant amb el procés de restauració democràtica i cap a la independència, abandonant,  ha dit, les actituds equidistants del govern municipal actual. Barcelona, considera Agustí, ha de liderar aquest procés, ha de ser la capital de la república catalana, fent costat al govern de la Generalitat i abandonar el que considera l’actitud equidistant del govern de Colau que “un dia assisteix a un acte per la llibertat dels presos i al dia següent se n’oblida”, ha dit.

Amb el lema “Obrim Barcelona”, el precandidat a les primàries del PDeCAT a la ciutat aposta també per un projecte d’obertura, que transcendeixi les fronteres del seu propi partit i que treballi -ha dit- per a la construcció d’un moviment social i veïnal que recuperi Barcelona per als ciutadans.

Un projecte que compta amb ERC

Carles Agustí, en la presentació del seu programa, ha dit: “Si tot aquest conjunt de partits, plataformes i associacions de veïns confluïm en una candidatura, inclosa ERC, és matemàticament segur que aquesta candidatura, la lideri qui la lideri, guanyarà les eleccions”.