Els sindicats de treballadors de metro consideren que els incidents amb grafiters a les estacions no són un cas aïllat i, fins i tot ja són pràcticament diaris. UGT i CCOO demanen a TMB que augmenti la seguretat a les instal·lacions,  amenacen amb protestes i mobilitzacions i han tornat a posar sobre la taula la possibilitat d’una vaga.

Segons TMB, el pressupost en seguretat ha augmentat en un milió d’euros l’últim any. El 2017 va ser de 23,5 milions d’euros i aquest 2018 és 24,6 milions.

L’últim incident ha passat aquest dimarts a l’estació de Badal quan un vàndal, segons TMB, va aturar un comboi i va accionar un extintor per escapolir-se del personal de seguretat. Dues persones van haver de ser ateses per inhalació de fum, una altra per una caiguda, i es va haver d’aturar el servei de metro.

Els grafiters del metro, en el punt de mira

No és la primera vegada que els vigilants del metro denuncien agressions i inseguretat en el suburbà i que aquestes es relacionen amb el col·lectiu de grafiters. TMB  té identificats un miler de grafiters i molts d’ells actuen de forma violenta. El  2017 es van comptabilitzar 531 incidents vandàlics i es van pintar més de 1.300 vagons.

L’11 de juny es va registrar un altre incident, en aquest cas a l’estació de Can Boixeres. El servei de metro va haver de quedar aturat temporalment per la presència de grafiters a la zona d’aparcament de trens. Els treballadors del metro van denunciar que havien rebut amenaces amb pistoles elèctriques. TMB, però, nega que  cap treballador o sindicat els hagi comunicat res sobre la presència de tàsers en els enfrontaments amb aquests grups.