L’amenaça de més protestes i mobilitzacions al metro torna a planar sobre TMB, aquest cop centrades en la demanda de més mesures de seguretat. Els sindicats volen pressionar d’aquesta manera l’empresa per l’escalada de violència que segons afirmen hi ha hagut al suburbà. Des de TMB argumenten que s’ha augmentat el pressupost en seguretat en més d’un milió d’euros, que ha passat a 24,6 milions d’euros aquest 2018.

Els sindicats de treballadors de metro consideren que els incidents amb grafiters a les estacions no són un cas aïllat i, fins i tot ja són pràcticament diaris. UGT i CCOO demanen a TMB que augmenti la seguretat a les instal·lacions,  amenacen amb protestes i mobilitzacions i han tornat a posar sobre la taula la possibilitat d’una vaga.

Segons TMB, el pressupost en seguretat ha augmentat en un milió d’euros l’últim any. El 2017 va ser de 23,5 milions d’euros i aquest 2018 és 24,6 milions.

L’últim incident ha passat aquest dimarts a l’estació de Badal quan un vàndal, segons TMB, va aturar un comboi i va accionar un extintor per escapolir-se del personal de seguretat. Dues persones van haver de ser ateses per inhalació de fum, una altra per una caiguda, i es va haver d’aturar el servei de metro.

Els grafiters del metro, en el punt de mira

No és la primera vegada que els vigilants del metro denuncien agressions i inseguretat en el suburbà i que aquestes es relacionen amb el col·lectiu de grafiters. TMB  té identificats un miler de grafiters i molts d’ells actuen de forma violenta. El  2017 es van comptabilitzar 531 incidents vandàlics i es van pintar més de 1.300 vagons.

L’11 de juny es va registrar un altre incident, en aquest cas a l’estació de Can Boixeres. El servei de metro va haver de quedar aturat temporalment per la presència de grafiters a la zona d’aparcament de trens. Els treballadors del metro van denunciar que havien rebut amenaces amb pistoles elèctriques. TMB, però, nega que  cap treballador o sindicat els hagi comunicat res sobre la presència de tàsers en els enfrontaments amb aquests grups.