L’Ajuntament de Barcelona augmentarà un 55 % l’import de les sancions per conductes incíviques al carrer a partir de la primera quinzena del mes d’agost. El nou govern municipal afirma que l'”endreça” de l’espai públic és una de les prioritats del mandat i per això ha posat marxa un pla integral de neteja i seguretat per millorar la convivència a la ciutat. El pla inclou un augment de les multes respecte a les que es posen ara.

Orinar al carrer: 300 euros de sanció

El tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que a partir de mes d’octubre s’iniciaran els tràmits per modificar l’Ordenança de civisme i “augmentar la capacitat sancionadora”. De moment, però, aquest estiu s’incrementaran les multes per la “franja alta” que preveu la normativa. Fer necessitats fisiològiques al carrer (orinar o defecar), per exemple, tindrà una sanció de 300 euros (fins ara era de 200 €).

Fer pintades a l’espai públic passarà dels 300 euros actuals als 500. Pel que fa al consum d’alcohol a la via pública, quan això suposi una afectació important a la convivència, les multes, que fins ara podien ser d’entre 300 i 600 euros, ara passaran a ser totes de 600 euros. Batlle ha explicat que durant aquest cap de setmana ja s’han imposat més de 1.600 denúncies per incivisme i demana corresponsabilitat a la ciutadania.

Hi ha espais de la ciutat que s’han degradat i és imputable a comportaments incívics; concentrarem les sancions en aspectes de convivència”
Albert Batlle, tinent d’alcaldia de Seguretat i Convivència

107 agents més de la Guàrdia Urbana cada dia al carrer

Una de les mesures que ja està en marxa és l’augment de la Guàrdia Urbana al carrer. Des d’aquest mes de juliol, 107 agents més treballen diàriament de forma coordinada amb la Policia de Barri. Ara bé, la mesura no vol dir que se n’hagi augmentat la plantilla, sinó que s’han reorganitzat els efectius amb hores extres. Batlle ha detallat que aquests agents patrullen sobretot per Ciutat Vella i la façana marítima de la ciutat.