(ACN/Redacció) La Diputació Permanent del Congrés ha aprovat aquest dimecres el decret anticrisi que prorroga la rebaixa de l’IVA dels productes bàsics i els descomptes per bonificar fins al 50 del transport públic. Ho ha fet per 53 vots a favor, inclosos els del PP, 11 abstencions (Vox) i cap vot en contra. És l’última sessió de la Diputació Permanent d’aquesta legislatura celebrada després de les eleccions del 23-J. El decret aprovat el 28 de juny pel Consell de Ministres va quedar pendent de convalidació per la campanya electoral.

Bonificació del combustible als transportistes

El decret també fixa allargar les bonificacions del combustible per als transportistes, que seran de 10 cèntims per litre de carburant fins al setembre i de 5 cèntims en l’últim trimestre de l’any. Les noves mesures obligaran l’Estat a mobilitzar 3.800 milions d’euros addicionals.

La norma també inclou el dret a l’oblit oncològic —que serveix per posar fi a les dificultats de les persones que han patit càncer per contactar una assegurança o una hipoteca— i l’autorització a les comunitats autònomes i entitats locals a limitar les VTC per raons mediambientals.