L’Ajuntament de Barcelona ha retirat el concurs per enderrocar sis parades de flors de la Rambla que ja fa temps que estan tancades. Segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar betevé, la convocatòria es va publicar divendres i s’ha retirat pocs dies després. Fonts del consistori han assegurat que la publicació ha estat “un error” i que per això s’ha esborrat de la plataforma electrònica de contractació municipal.

Les floristes, “element essencial de l’ADN de la Rambla”

El govern municipal va encarregar un primer estudi que va determinar que sis parades de floristes no eren viables. Per això, diuen, es va plantejar la possibilitat d’iniciar el procediment per redactar un projecte per enderrocar-les. Fonts del consistori expliquen que finalment es va decidir encarregar un segon estudi “per veure si es podien mantenir més parades”. “Les floristes són un element essencial de l’ADN de la Rambla i de la Boqueria”, subratllen des del consistori.

De moment, l’Ajuntament no disposa dels resultats d’aquest segon estudi i, per aquest motiu, la publicació del concurs ha estat una errada: “S’ha publicat un plec de condicions abans de disposar d’aquest nou l’estudi de viabilitat i per tant de decidir quines actuacions seguir”, sentencien. També detallen que no hi ha cap termini fixat per tenir-ne les conclusions.

Usos nous per a les parades tancades

Al passeig hi ha 15 quioscos de flors però només set continuen actualment amb aquesta activitat econòmica. A banda de plantejar l’enderrocament, el districte de Ciutat Vella també ha estudiat usos nous per a les parades que estan tancades. El regidor Jordi Rabassa va proposar posar-hi un urinari públic i també donar usos culturals a algunes d’aquestes instal·lacions.