Els Mossos d’Esquadra han aturat aquest dijous el bus d’Hazte Oír que pretenia circular pels carrers de Barcelona amb missatges contra la llei trans que s’està tramitant al Congrés dels Diputats. La policia catalana ha fet parar el vehicle cap a les 11 hores a la plaça d’Espanya en compliment de la denúncia que havia interposat l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació de la Generalitat. El Departament d’Igualtat i Feminismes, de fet, ha obert un expedient sancionador que podria comportar una multa de fins a 40.000 euros, segons informen des de la mateixa oficina.

L’expedient estableix dues mesures cautelars: d’una banda l’aturada del bus i de l’altra la immobilització. En aquest sentit, la consellera, Tània Verge, ha assegurat que la immobilització durarà fins que es retirin missatges.

El bus tenia previst circular per Barcelona fins a les 14 hores i, després, els seus impulsors volien repartir tríptics contra la llei trans als entorns de l’Arc de Triomf. La consellera ha destacat que el govern és el primer que atura l’autobús, després que hagi circulat per altres territoris espanyols com Madrid, País Valencià o l’Aragó

L’Observatori en demana la retirada immediata

L’Observatori contra l’Homofòbia ha qualificat de “bona actuació” l’expedient obert per l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació que ha derivat en l’acció dels mossos. En una piulada a Twitter, rebla que “els discursos d’odi no poden circular impunement pels carrers de Barcelona” i han exigit la “retirada immediata d’aquest bus”.