A més de vetllar per la seguretat i el normal desenvolupament del dret de sufragi, agents dels Mossos d’Esquadra podrien assumir una nova funció en la jornada electoral del 14-F. En cas que sigui necessari que les persones suplents d’una mesa que hagi estat constituïda s’hagin de traslladar cap a un altre col·legi on faltin membres, la policia catalana es podria encarregar d’acompanyar els suplents d’un lloc a l’altre.

En una entrevista al 324, el director general de Participació Ciutadana de la Generalitat, Ismael PeñaLópez, ha assenyalat que en la majoria dels casos serà molt fàcil perquè “aquella persona que estava a la mesa tres, per exemple, podrà passar a la quatre”. I només a les zones on hi hagi menys meses per municipi “potser hauran d’anar en metro, agafar el cotxe o els acompanyarà alguna autoritat per poder moure’s d’un municipi a l’altre“.

Peña-López assegura que fins dissabte 13 de febrer no sabran quantes meses perillen, però que, en tot cas, ja s’han posat en contacte amb els Mossos per analitzar quina disponibilitat tindrien en cas d’haver-se de desplaçar a un altre municipi per acompanyar els suplents. En tot cas, ja ha avançat que faran tot el possible “perquè a les 10 h [hora en què les meses han d’estar constituïdes] tothom estigui al seu lloc“. En cas que no pogués ser així, allà on no s’hagi pogut constituir una mesa, els electors hi podran votar dos dies més tard, és a dir, el 16 de febrer.