Vot per correu

(ACN) CCOO i UGT denuncien que la “falta de previsió” i l’estratègia “erràtica” de Correus està provocant retards “considerables” en l’entrega de targetes censals i de propaganda electoral. Expliquen que, en les campanyes anteriors, la distribució d’aquests documents es completava amb una antelació de 20 o 30 dies. Segons els sindicats, els treballadors han hagut de seguir “decisions contradictòries, erràtiques i a cop d’improvisació”. Segons adverteixen CCOO i UGT, els anuncis de reforços de personal “es queden merament en això, anuncis, perquè no és cert que s’hagin completat íntegrament”. De fet, han explicat que encara falten 300 contractes per fer a causa de la falta de personal disponible en les Borses d’ocupació. Això provoca que Correus hagi de recórrer a gent de fora, sense experiència en un procés electoral.

Les oficines, saturades per la petició massiva del vot per correu

Els sindicats alerten que “la capacitat de Correus està a prop del col·lapse”. Recorden que aquesta campanya és més complicada per la petició massiva de vot per correu, que ja ha assolit les 270.392 sol·licituds admeses.

Un altre problema “greu” detectat pels treballadors és la falta de personal per atendre les tasques de gestió del vot per correu i recollida de documentació el mateix dia 14. “L’empresa està desesperada fent crides als treballadors per aconseguir el personal necessari, i ara promet compensacions i mesures preventives majors, que van ser rebutjades en la negociació quan CCOO i UGT les van proposar”, expliquen.

Els sindicats lamenten que per reconduir la situació “s’imposi unilateralment” l’ampliació d’horaris que provoquen, per exemple, l’obertura de les oficines els diumenges i festius o l’ampliació de les jornades fins a les 12 de la nit. Retreuen, a més a més, que aquestes mesures s’apliquin sense cap negociació amb els treballadors.