Els grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona han traslladat un missatge d’unitat davant la segona onada per la pandèmia pel coronavirus i després de les noves mesures restrictives anunciades per la Generalitat. En un posicionament conjunt expressat de forma coral per cadascun dels grups, el Ple ha optat per aparcar momentàniament les seves diferències i “anar junts” en aquesta crisi sanitària i econòmica.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït “de tot cor” l’actitud de tots els partits per “remar junts” davant d’un moment “molt complicat”. “Evidentment tenim diferències, però en els moments més durs la ciutadania ens demana que anem junts“, ha dit l’alcaldessa. Colau ha insistit que ara “no és moment de fer polèmiques”, sinó de “moure’s per la màxima del servei públic”.

Uns pressupostos per “rescatar Barcelona”

En la mateixa línia s’ha pronunciat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que ha fet una crida a la “lleialtat institucional”. Recorda que el Pacte per Barcelona va ser un bon exemple d’acord “en un moment de màxima polarització política” i ha demanat que tant les ordenances fiscals com els comptes municipals tinguin el vot de la majoria dels regidors. “Seran els pressupostos del rescat de Barcelona“, ha dit.

El govern municipal s’ha compromès a convocar “regularment” reunions amb tots els grups del consistori per fer un seguiment de l’emergència sanitària a la ciutat.

Mà estesa de l’oposició

Els grups de l’oposició han ofert la seva col·laboració a l’Ajuntament per fer front a la segona onada. El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, assegura que ara “és hora de demostrar què vol dir Barcelona” i demana “protegir i reconèixer els drets” dels més vulnerables. Per part de JxC, Elsa Artadi demana que, en un moment d’incerteses, cal donar certeses: “Tindrem èxit perquè tots treballarem conjuntament“.

Luz Guilarte (Cs) demana materialitzar la voluntat de diàleg. “Probablement en un altre moment no faríem coses que són impensables, però ara ho hem de fer”, ha admès. El president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, considera que “no és moment de fer retrets” al govern municipal, sinó d'”aconseguir que aquest vaixell arribi a bon port”.

Per la seva banda, Manuel Valls, de BCN Canvi, assegura que la unitat entre tots els grups municipals és necessària “en circumstàncies tan excepcionals i difícils” com aquestes.