Miquel Rodríguez Planas, comissionat Agenda 2030 de Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha nomenat Miquel Rodriguez Planas com a nou comissionat d’Agenda 2030. Aquest càrrec estarà adscrit a la tercera tinença d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana que encapçala Laia Bonet, i té com a missió donar compliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.

Nascut el 28 de novembre del 1975, Miquel Rodríguez Planas, és llicenciat en economia per la Universitat Autònoma de Barcelona i té el Màster en Gestió de la Informació i el Coneixement a les Organitzacions per la UOC i el Màster en Gestió Pública d’ESADE-UAB-UPF. Des de l’any 2015 i fins a l’actualitat ha estat director dels centres de recerca de col·laboració publicoprivada de l’Escola de Negocis IESE, en què entre d’altres ha estat responsable de la relació dels centres amb Nacions Unides. També ha estat membre de l’equip de treball d’UNECE per la definició de l’avaluació de les col·laboracions publicoprivades en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Aposta per assolir els objectius de desenvolupament sostenible

Amb aquest comissionat l’Ajuntament pretén reforçar l’aposta per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, mitjançant l’adaptació dels plans i programes a l’Agenda 2030.  L’objectiu final del consistori és definir una ciutat més sostenible, tant en l’àmbit ambiental, com el social i l’econòmic.