La Rambla s’haurà d’acontentar amb retocs cosmètics abans no arribi la reforma urbanística del passeig. Les obres continuen sense un calendari definit, però l’Ajuntament de Barcelona s’ha compromès a fer millores al paviment aquest mateix any.

Això és el que el govern municipal va traslladar als Amics de la Rambla en una reunió que es va fer dilluns al consistori amb l’alcaldessa, Ada Colau, i diversos regidors. L’entitat celebra el compromís, però demana “una actuació ambiciosa” pel mal estat en què es troba el paviment de la Rambla.

Imatge de la reunió d’aquest dilluns entre representants d’Amics de la Rambla amb l’alcaldessa i regidors del govern municipal

A la reunió, el govern municipal també va traslladar la intenció de retirar les antigues ocelleries del passeig, ara reconvertides en botigues de records turístics o geladeries, aquest 2021. Per fer-ho, caldrà modificar l’Ordenança de mercats, que inclou aquestes parades com un mercat especial. Des dels Amics de la Rambla, Fermín Villar destaca que l’executiu entomi una reivindicació històrica. L’entitat també explica que en la trobada de dilluns, el govern va expressar el compromís de dotar de pressupost la reforma de la Rambla el 2022, però sense concretar l’inici d’obres.

Escurçar el termini d’obres

Com que la reforma definitiva va amb retard, els Amics de Rambla demanen a l’Ajuntament que quan comencin les obres de debò s’escurcin els terminis. Segons l’entitat veïnal, el consistori preveu cinc fases d’obres que s’allargaran en total set anys i mig. La proposta que fan és reduir-ho a tres fases i cinc anys d’obres. Villar fa una valoració positiva de la trobada amb el govern municipal, però manté que no es creuran res fins que no vegin les màquines en acció. “Hem de desconfiar perquè ja fa molts anys i diferents governs que esperem, ha afirmat. Amics de la Rambla reclama també reforçar la neteja i la seguretat al passeig.