Després d’anys de reivindicacions veïnals, l’arribada del metro als barris de la Marina serà una realitat a partir d’aquest dissabte, 8 de setembre, quan s’inauguraran les estacions de Foneria (la Marina de Port) i Foc Cisell (la Marina del Prat Vermell), de l’L10 Sud de metro, situades al passeig de la Zona Franca.

El suburbà connectarà la Marina amb les estacions de Can Tries – Gornal, Torrassa, on es pot enllaçar amb l’L1, i Collblanc, que permet el transbord a l’L5. Durant l’agost TMB ha fet proves de circulació per avaluar el funcionament d’aquesta línia automàtica, que funciona sense conductor.

Les estacions de Provençana i Ildefons Cerdà, de l’Hospitalet, que són just al mig de la línia, està previst que entrin en funcionament el febrer i l’octubre del 2019, respectivament.

 

Metro L10

La posada en marxa és fruit d’un conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament que va arribar després de la pressió d’Esquerra Republicana, que va condicionar el suport als pressupostos municipals a fer arribar l’L10 a la Zona Franca. Per mitjà d’aquest acord, el consistori va avançar 40 milions d’euros per finalitzar les obres i, a canvi, el govern català va cedir solars i edificis com el Borsí a l’Ajuntament.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha anunciat que aquest 8 de setembre es farà també una festa ciutadana a les 18 h com un reconeixement a les nombroses mobilitzacions veïnals per demanar l’arribada del suburbà.