Queden poques hores perquè les estacions de la Foneria i Foc Cisell (de l’L10 Sud) es desfacin de les tanques i rebin els primers viatgers. Aquest dissabte s’inauguraran les dues estacions dels barris de la Marina amb un acte oficial al matí i amb una festa veïnal a la tarda.

Tot i l’alegria generalitzada entre els veïns del barri, alguns lamenten que han hagut d’esperar tota una vida per veure arribar el metro. D’altres, en canvi, asseguren que continuaran utilitzant l’autobús perquè els és més pràctic; com el José Luis, que viu més a prop de la pl. Cerdà i té les estacions del metro lluny de casa.

Les entitats reclamen millor connexió amb el centre

De fet, les entitats del barri coincideixen en recordar que l’obertura de l’L10 Sud és parcial, ja que hi ha altres estacions que hauran d’esperar un any més per obrir. En aquest sentit, el president de la Unió d’Entitats de la Marina, Antonio Guillén, ha explicat que “vam haver de triar entre no tenir metro o tenir dues estacions”.

Més enllà d’això, les entitats reclamen una connexió directa amb el centre de la ciutat en metro. Amb l’L10 Sud hauran de fer transbordament amb una altra línia per anar fins a l’Eixample o Ciutat Vella. Per això, el president de la Coordinadora d’Entitats de la Marina, Abdó Florencio, ha recordat: “Que quan acabi l’L10, volem recuperar la connexió amb L2 per Montjuïc”.

Els comerciants hi veuen una oportunitat

L’opinió dels comerciants és plenament positiva: confien que l’enllaç porti més gent al barri i afavoreixi un impuls de les vendes. A més, els que hi tenen local propi asseguren que l’arribada del suburbà n’augmentarà el valor.